Notodden Blueseum

Notodden Blueseum

Notodden Blueseum er Europas første og eneste bluesmuseum.

Notodden Blueseum

Notodden Blueseum er Europas første og eneste bluesmuseum. Bluesbyen Notodden har en lang og fargerik historie. Den ønsker Notodden Blueseum å fortelle. Samtidig trekker Notodden Blueseum tråder til bluesens opprinnelse i Mississippi, samt utbredelsen videre i USA og i Europa, og belyser hvor viktig rolle bluesen har hatt som musikkform de siste hundre årene.

Utstillingen «Fra bomull til Notodden» forteller om bluesens utvikling – musikalsk, geografisk og som kulturelt fenomen. Det er selve bluesreisen som beskrives. Gjennom personlige historier får du oppleve hvordan bluesen spredte seg fra bomullsmarkene i Mississippi på begynnelsen av 1900-tallet, og til slutt kom til å bli den musikkformen som har hatt størst betydning for vestlig musikk de siste hundre årene.

Vi følger bluesens reise fra USA til Europa, til Norge, og til Notodden. Etableringen av Notodden Blues Festival i 1988 fikk stor betydning for en norsk bluesbølge utover på 1990-tallet. Fremveksten av bluesklubber og festivaler førte også til at det norske bluesmiljøet organiserte seg på en forbilledlig måte for resten av Europa.

Utstillingens hovedforteller er Morgan Freeman. Foruten å være en av verdens mest kjente skuespillere er han også medeier av Ground Zero Blues Club i Clarksdale, Mississippi – hans hjemby og bluesens vugge. Clarksdale er for øvrig Notoddens vennskapsby i USA. Utstillingen byr på en god miks av interaktive og spennende opplevelser. Det er lagt stor vekt på å formidle innholdet gjennom de personlige historiene. Slik får de besøkende en opplevelse av å være tilstede i historiene. Notodden Blueseum er et «må oppleve-sted» for alle musikkinteresserte. Museet er åpent hver dag unntatt mandag. For mer informasjon om Notodden Blueseum klikk her >