MS Storegut

MS Storegut

Bluescruise i Verdensarven

Nå kan du oppleve svingende bluesmusikk midt i Verdensarven under Notodden Blues Festival. I år blir det nemlig bluescruise på Tinnsjøen med den fredede jernbanefergen MF Storegut. Storegut ble brukt til å transportere jernbanevogner med kunstgjødsel fra Rjukan til Tinnoset, slik at kunstgjødselet kunne komme seg til Notodden og ut til verdensmarkedet. MF Storegut er i dag fredet, og står oppført som et av objektene på oppføringen av Rjukan - Notodden Industriarv på UNESCOs verdensarvliste. Dette er en unik opplevelse som du burde få med deg. MF «Storegut» ble bygget ved Glommens Mek. Verksted i 1956 og trafikkerte Tinnsjøen fra 1956 til 1991. Nå er den restaurert og du kan bli med på musikalsk tur med Norske Menn i Hus og Hytte, Ida Bang & the Blue Tears og B&B.
 

Onsdag 2. august kl 11:15 

Norske Menn i Hus og Hytte er et populært band med skrå blikk på velferdssamfunnet som spiller humørfylt pop, viser, blues og litt rock`n roll. Deres debutalbum «Fortsatt sveve høyt» (2013) lå 11 uker på VG-lista med 10. plass som beste plassering. Låter som «Høyt i et kirsebærtre», «En dårlig dag» og «Ferie» fikk alle mye radiospilling. Deres andre album «Feig når det gjelder» fortsatte i samme fine stil og låta «Femogtjue i hue» etablerte seg raskt som en ny radio- og konsertfavoritt. Norske Menn i Hus og Hytte er alltid en fryd å høre og et band som fenger alle og som vil skape høy stemning om bord på MF Storegut denne dagen.
 

Lørdag 5. august. kl 11:15 og 13:45 

På første turen kl 11.15 lørdag kan man oppleve det svenske bandet Ida Bang & the Blue Tears. Dette unge bandet er blitt svenskenes nye kjæledegger og spiller svingende og stemningsskapende blues i Chicago og Texas-stil.
 

På turen tilbake til Mæl kl 13.45

spiller bandet B&B. Dette er et band som spiller blues kombinert med kjente låter fra 1960 og 70-tallet. B&B er kjent for å skape høy stemning på sine opptredener og har god kontakt med publikum.