Uke 12; litt nytt og litt musikk

Uke 12; litt nytt og litt musikk

Flotte blues-venner!

Tiden går fort, dere. I skrivende stund er det kun 137 dager igjen til vi står i Hovigs Hangar og åpner årets festival. Tenk det. Det føles ut som vi gjennomførte Notodden Blues Festival 2018 for et par uker siden.

Jeg har skrevet at jeg skal innvie dere litt i arbeidet som foregår på et festivalkontor gjennom året. Og det er ikke så rent lite, kan jeg love.

I høst lanserte vi en strategiplan for det kommende året som skulle fungere både som et styringsdokument og et verktøy i arbeidet med Notodden Blues Festival 2019. Denne strategiplanen inneholdt seks punkter og mål. Disse var:

  1. Kutte kostnader
  2.  Økt frivilligtrivsel
  3. Forbedre administrasjon
  4. Åpnere musikalsk profil
  5. Hele Notodden med
  6. Forbedre publikumsopplevelsen

Denne planen har vært viktig i arbeidet på kontoret det siste halve året. Den har vært et verktøy i synliggjøringen av arbeidet som er kommet i følge av underskuddet i 2018. Vi er stolte av å si at vi nå ser frem mot en festival som kan leve opp til alle måla i strategiplanen. Det det betyr, er at vi nå har gått en runde med alle leverandører og sett hva som kan gjøres i forhold til festivalens fysiske form, vi har hatt allmøter slik at folk har fått sagt det de ønsker, og vi har jobbet med administrasjonens faglige kompetanse og deltatt både på seminarer og fagsamlinger. Vi har åpnet den musikalske profilen og inviterte inn både større norske band, samt tatt tak i et veldig levende lokale roots- og americana-miljø. Vi har jobbet for å få med større deler av byen og har fått flere lokale aktører med oss inn i 2019. Til sist, så er den største utfordringen å forbedre hele publikumsopplevelsen. Vi har lest alle kommentarer, alle innlegg, alle eposter og hørt på alle tilbakemeldingene, og skrudd sammen festivalen med noen små endringer som er ønsket. Vi er ikke helt i mål, men vi nærmer oss.

Ser man alt dette under ett, ser 2019 ut til å bli et flott år for Notodden Blues Festival. Vi håper vi har klart å gjøre festivalen like attraktiv og velfungerende som den alltid har vært, men med noen små justeringer.

Til slutt ønsker jeg å komme med en musikkanbefaling, sånn siden det er mandag. Et av mine favorittband kommer til årets festival. Det kom et lite gledeshyl når den bookingen landa, for jammen har ikke de gitt ut (ja, jeg vet det er tidlig å melde, men dette er kun min mening) årets album. Det blir en glede å få se dette utrolig flinke og flotte bandet igjen – og det håper jeg dere også gleder dere til!

Riktig god uke!

Koordinator’n