Koordinatoren Mari

Koordinatoren Mari

Foto: Kai Andersen

Velkommen til festivalkoordinator Sannes sitt lille hjørne!

På denne delen av Notodden Blues Festivals nettside, har jeg, NBFs festivalkoordinator Mari Beate Sannes, fått lov til å boltre seg. Det vil si at her vil det ukentlig dukke opp artikler, innlegg, tips&triks jeg ønsker å dele med dere, våre gjester. Det kan være alt fra kommentarer til det som skjer i festivalen, kultur-politiske innspill, festivalfaglige godbiter eller rett og slett musikk jeg ønsker å dele med dere. Her kan det komme mye godt!

Målet med denne delen av nettsiden, er å introdusere dere både til meg og hva jeg jobber for i festivalen, men også hva slags utfordringer vi som jobber med festival gjennom året står ovenfor. Siden jeg begynte i Notodden Blues Festival 1. april 2018, har jeg fått mange kommentarer og spørsmål om hva det er jeg skal bruke de 360 resterende dagene i året til når jeg ikke jobber med festivalen. Når jeg da svarer at nei, jeg jobber med festivalen hele året, blir folk litt rare og rister på hodet. Dersom dere finner det interessant, kan jeg på denne siden introdusere dere for hvordan en festivalkoordinators hverdag ser ut utenom festivalsesong. Og det er ganske spennende, tør jeg å påstå. Jeg har siden min oppstart i april, hatt min første USA-tur, jeg har besøkt andre festivaler for å se hvordan de jobber, jeg har hatt veldig interessante møter med samarbeidspartnere og sponsorer, jeg har lært meg å jobbe med denne nettsiden, jeg har vært på konferanser og faglige treff, jeg har holdt innlegg på Universitet i Sør-Øst Norge, avd. Bø, jeg har opprettet et eget bransjenettverk for arrangører i Telemark ved navn Konsertarrangører i Telemark (KiT) og jeg har vært med å arrangere min første festival som koordinator, samt mye, mye mer. Ikke så gærent på bare 8 måneder.

Men først og fremst, ønsker jeg å introdusere meg selv. Jeg heter Mari Beate Sannes, er 30 år, opprinnelig fra Hurum men bosatt i Bø i Telemark. Jeg har i løpet av 20-åra mine skaffet meg to bachelorgrader. Den ene fra Universitet i Oslo, den andre fra Universitet i Sør-Øst Norge, avd. Bø. Jeg har jobbet frivillig med konserter og arrangementer siden 2011, hovedsakelig på Kroa i Bø. Der har jeg også hatt flere styreverv, som blant annet styreleder og bookingansvarlig. Jeg har hatt et fast musikkprogram på studentradioen i Bø og jeg har jobbet med vakthold og sikkerhet ved arrangement. Jeg elsker å ha mye å gjøre og trives best når det koker litt rundt meg. Jeg er over middels interessert i musikk, og kan erindre at min første konsert var med CC Cowboys i Oslo en gang på tidlig 90-tallet. Siden da har min kjærlighet for musikk og konserter skutt til himmels og har lenger ikke tall på hvor mange konserter jeg har vært på. Jeg brenner for å arrangere. Noen av mine største konsertopplevelser, har vært når jeg har stått bak scenen og sett publikummet helt fortapt i noe jeg har vært med å lage. Det er det som motiverer meg til å jobbe i en såpass usikker og utrygg bransje som det festivaler egentlig er.

Jeg engasjerte meg i Notodden Blues Festival for første gang i 2015, og ble forelska ved første blikk. Jeg begynte som frivillig i servering, året etter var jeg leder for serveringsgruppa. Og i år er jeg ansatt. Jeg er stolt over å være en del av det fantastiske som skjer i Notodden hver sommer, og jeg er stolt over engasjementet som er i byen og rundt festivalen.

Det var litt om meg. Jeg håper at det jeg vil legge ut på denne siden, er først og fremst interessant, men også kan være med på å gi dere innsikt både i festivalens administrative hverdag, men også hvordan denne merkelige bransjen fungerer. For den er ikke som noen annen bransje. Den er helt utrolig.

Inntil videre, god førjulstid! 
Mari

En veldig stolt, og noe sliten festivalkoordinator, under årets festival