Spinning Wheels Band
Spinning Wheels

Spinning Wheels Band

DAG: FREDAG 31. JULI 2020 SPILLESTED: Rootsville TID: Ikke fastsatt

SPINNING WHEELS BAND

Spinning Wheels Band har nettopp avsluttet et helt formidabelt år i 2019 med USA-tur og spillinger i Nashville og Chicago og prestisjefylte festivaljobber på Vinstra, Seljord, Treungen, Notodden og Kristiansand. Det hele toppet seg med supportjobb for Brad Paisley i et utsolgt Oslo Spektrum i oktober.

Spinning Wheels Band er Brad Paisleys norske favorittband. Brad Paisley oppdaget bandet da Spinning Wheels Band spilte support for Paisley på Countryfestivalen i Seljord i 2017. Det ble starten på et samarbeid som blant annet har resultert i at Randle Currie og Justin Williamson fra Paisleys band har bidratt med steelgitar og fele på Spinning Wheels Band sitt kommende album, og nå sist i tilbudet om fra countrystjernen selv til å spille support for han i et fullstappet Oslo Spektrum sammen med Scott Scovill og gjester fra Brad Paisleys band.

Spinning Wheels Band fra Telemark låter tett og tøft. Med det ene beinet solid plantet i rocken og det andre i countryen går de i en mer rocka og «moderne outlaw»-retning enn tradisjonell country. Med karismatiske frontfigurer, fengende låter med flerstemt vokal og fremragende instrumenthåndtering er Spinning Wheels Band blitt et ettertraktet liveband. Bandets settliste byr på egne låter samt låter fra noen av deres favorittartister.

Spinning Wheels Band slapp sin nye single "Back When" 15. november, også her har bandet fått musikalsk støtte av Randle Currie og Justin Williamson fra Brad Paisleys band på henholdsvis steelgitar og fele! Fire singler fra det kommende albumet er til nå å finne på de fleste strømmetjenester. Album er ventet i løpet av våren.