Walter Trout

Walter Trout

DAG: TORSDAG 1. AUGUST 2019 SPILLESTED: Hovigs Hangar TID: 21.45

WALTER TROUT

Blueskjempen Walter Trout slipper nytt album «Survivor Blues» 25. januar, og torsdag 1. august kan du oppleve han på scenen på Notodden Blues Festival. Walter Trout er en av universets mest populære bluesartister, og en av Notodden Blues Festivals aller beste venner. Etter at Walter Trout holdt på å dø og gjennomgikk en komplisert levertransplantasjon i 2014, er han nå tilbake for fullt. Ryktene går om at den populære gitaristen og sangeren med fortid fra John Mayall’s Bluesbreakers og Canned Heat for tiden leverer stormende gode konserter.  

Walter Trout er den moderne blues-rockes bankende hjerte, respektert av den eldre garde, beundret av de unge og elsket av fansen som takker han med varme håndtrykk etter hver eneste konsert. Etter fem tiår med plateinnspillinger og endeløs turnering er Walter Trout blitt en talismanisk figur og en del av limet som binder blues-samfunnet sammen.

Man så sist han spilte på Notodden hvilken kjærlighet han ble mottatt med. Trout mottok ovasjoner etter hver eneste solo og etter hver eneste låt. Den endeløse applausen etter siste ekstranummer fikk man til å tenke at det ikke kunne bli lenge til han måtte tilbake. Nå er han her igjen og skal møte sitt norske publikum i Hovigs Hangar allerede på åpningsdagen av festivalen 2019.

På det kommende albumet «Survivor Blues» går Walter Trout tilbake til sine dype bluesrøtter og tolker låter av sine største inspirasjonskilder. Trout har denne gang valgt å hente fram et knippe blueslåter som han mener fortjener å bli hentet fram i lyset. Blant de utvalgte låtene finner du blant annet «Me, My Guitar and the Blues» av Jimmy Dawkins, «Be Careful How You Vote» av Chicago-pianisten Sunnyland Slim og Otis Rush sin klassiker «It Takes Time». Trout har også valgt å gjøre sin versjon av «Nature’s Disappearing» av sin tidligere bandleder i The Bluesbreakers, den britiske blueslegenden John Mayall, samt låter av bluesartister som Mississippi Fred McDowell, J.B. Lenoir og Luther Johnson.

Når det gjelder Walter Trout så er «survival» for en underdrivelse å regne. Når det gjelder låtene på «Survival Blues» så hjelper Walter til med å holde dem i live ved å løfte de fram i lyset.  Torut selv opplever en stadig opptur i karrieren.

Følgende uttalelse fra Trout skulle understreke greit nok hvordan han føler at livet smiler til han om dagen: “My career is going great. My kids are doing great. My wife and I are madly in love. I’m the most healthy I’ve ever been. So I haven’t just survived. Right now, I’m in the best time of my life…”

Det er bare å glede seg vilt til en triumferende gjenvisitt fra en av nåtidens største bluesgiganter på Notodden Blues Festival 2019.