Vold og Virud

Vold og Virud

DAG: LØRDAG 3. AUGUST 2019 SPILLESTED: Folk & Bluesstage TID: 14.15

VOLD & VIRUD med Band – TOLV BLÅ

TOLV BLÅ – hva betyr det? Det betyr: Tolv diktere i blått, norske diktere, i afroamerikanske blåtoner, fremført av Jan Erik Vold & Kåre Virud, som i over førti år samlet seg om trubaduren Bob Dylan – nå går vi til hjemlig mark og tar for oss dikt fra Petter Dass til i dag.

«Vi skritter gjennom århundrene og begynner med han som var predikant på 1600-tallet, koblet til jazzlåta «The Preacher» av Horace Silver – dermed var utgangspunktet gitt: Vi gjør gospel av Petter Dass!  Fortsettelse følger: Johan Herman Wessel fra 1700-tallet, Henrik Wergeland og Henrik Ibsen fra 1800-tallet, fram til Herman Wildenvey, Rolf Jacobsen og de andre moderne – tilsammen et 300-års album med levende norsk poesi,» skrives Vold & Virud i omslaget til deres nye album som slippes med konsert på Notodden Blues Festival 2019.

Jan Erik Vold og Kåre Virud er kjemper inn norsk litteratur, blues, vise og rock. Legender som har banet vei og ryddet ny mark der andre har kunnet gå, så og høste. Vold har vært den nyskapende poeten og diktenes forkjemper. Kåre Virud er selve pioneren innen norsk blues og foregangsmannen for bluestekster på norsk.

Vold & Virud er viden kjent for sine plater og turneer med tolkninger av Dylan På Norsk. Nå gir de seg den norske lyrikken i vold. De tonesetter 300 år med sentrale norske dikt på deres kommende plate «TOLV BLÅ». På dette albumet som blir lansert på Notodden Blues Festival, møter du i ord og toner diktere som Petter Dass, Henrik Wergeland, Herman Wildenvey, Henrik Ibsen, Rolf Jacobsen, Gunvor Hofmo, Inger Hagerup, Andre Bjerke, m.fl. – og selvfølgelig Jan Erik Vold selv.

Jan Erik Vold og Kåre Virud har turnert med dette programmet i flere år, først under tittelen «Norske klassikere fra Petter Dass til i dag». De musikalske løsningene har arbeidet seg fram underveis. Nå kommer dette samarbeidet også ut på plate, «TOLV BLÅ». Vi gleder oss over at denne releleasekonserten med band finner sted i fantastiske omgivelser på Folk & Blues-scenen under årets Notodden Blues Festival – en scene som tematisk, og passende nok, er inspirert av folk og blues-miljøet i Greenwich Village, New York på 1960-tallet.