Ulf Lundell

Ulf Lundell

DAG: LØRDAG 3. AUGUST 2019 SPILLESTED: Hovigs Hangar TID: 18.00

ULF LUNDELL

Tre og et halvt år etter at den svenske rockestjernen og poeten Ulf Lundell bedyret at han hadde holdt sin siste konsert, er mannen klar for en ny sommerturne, en turne som også bringer han til Notodden Blues Festival for å gjøre sin eneste Norgeskonsert i år. Lundell skal opptre på den store festivallørdagen 3. august.

Nyttårsaften 2015 satte Lundell et punktum for sin karriere som liveartist på Göta Lejon i Stockholm. For utsolgt hus ga Lundell sin siste konsert gjennom 3 timer med låter fra sin lange karriere. Tiden borte fra musikken har blitt brukt til å skrive romanen «Vardager», som kom ut i fjor og til å jobbe som billedkunstner. Lundell har ikke ligget på latsiden, for i 2018 kom det også et nytt album, Skisser, som er et dobbeltalbum med hele 27 låter.

Likevel, sirkushesten savnet etter hvert sin manesje, og i januar ble det annonsert at Lundell skulle ut på en sommerturne i 2019. Til sammen blir det 15 konserter i Sverige, og nå legges altså Notodden til på listen. Konserten på Notodden blir den eneste Ulf Lundell holder i Norge i år.

Ulf Lundell har en lang og produktiv karriere bak seg. I 1975 kom hans første album, Vargmåne, og året etter kom romanen Jack, som ble hans store gjennombrudd som forfatter. Gjennom snart 45 år har han vært en svært produktiv kunstner, med 29 studioalbum, 12 samleplater og 5 live-album, 16 romaner og flere diktsamlinger. Lundell jobber som billedkunstner, og har sågar designet et service for Porsgrunds Porselænsfabrik.

Mange kjenner kanskje Lundell best fra hans store hit «Ôppna Landskap», låten som er kalt Sveriges uoffisielle nasjonalsang. Men Ulf Lundell er så mye mer enn denne ene sangen. I 2015 ble det gitt ut en CD-boks med hele 68 CD-er, som inneholdt alt Lundell hadde spilt inn i løpet av karrieren. Kanskje blir det gjenhør med publikumsfavoritter som «Kär och galen», «I dina slutna rum» eller «Vitt Regn» i Hovigs Hangar.

Ulf Lundell har en stor og trofast fanskare som følger han overalt. Mange har rukket å se både 200 og 300 av hans konserter.  Konsertene varer gjerne i tre timer, og Lundell har en energi på scenen som mang en yngre artist kunne ønske seg. Som en Springsteen eller Jagger gir han jernet kveld etter kveld, tilsynelatende upåvirket av at han kunne hevet alderspensjon med god samvittighet. Det blir garantert en fantastisk og energifylt konsert på Notodden med Ulf Lundell lørdag 3. august.