Tove Bøygard

Tove Bøygard

DAG: LØRDAG 3. AUGUST 2019 SPILLESTED: Folk & Bluesstage TID: 17.30

TOVE BØYGARD

Den norske kritikerfavoritten Tove Bøygard er klar for Notodden 2019. Bøygard, som har høstet ovasjoner og bøttevis med 6’ere og 5’ere i pressen for sin nye plate «Jord», skal spille med sitt band av supermusikere på festivalens Folk & Blues Stage lørdag 3. august.

Tove Bøygard ble Spellemann-nominert med duoen Bøygard i 2014 for plata "Blågras på Skrindo", produsert av Jonas Fjeld. Tove's album "Blåe drag", utgitt i 2017 fikk utelukkende seksere og femmere overalt i alle anmeldelser.

Bøygards preferanser beveger seg fra pop, med hovedvekt på country, rock, folk og vise-sjangeren. Tove har et stort samfunnsengasjement som hun formidler på en fremragende måte gjennom sin musikk. Som tidligere politiker, gammel Blitzer og gatearbeider har hun flere ulike arenaer å hente inspirasjon fra. Og det er historier som fortelles; alt fra egne erfaringer til sterke opplevelser observert hos andre mennesker. Som artist er hennes varemerke bunnsolide tekster på hallingdialekt, sterke melodier og utpreget formidlingsevne. Foruten Tove selv, består bandet av Eivind Kløverød på trommer, Jørund Bøgeberg på bass og Fredy Holm på ulike strengeinstrumenter.