TORA

TORA

DAG: LØRDAG 3. AUGUST 2019 SPILLESTED: Club Teledølen TID: 00.15

TORA

Notodden Blues Festival har i år satset bevisst på å vise fram mye av det nye som skjer på bluesfronten blant unge artister i dag. Nok et nytt bekjentskap for mye av vårt publikum blir TORA. Tora har akkurat sluppet sitt første fullengder debutalbum «TORA» til flotte omtaler i pressen.

TORA er et fyrverkeri av et band med 25 år gamle gitarist og vokalist Tora Dahle Aagård i spissen. Hun har gjort seg bemerket høyt og lavt med sin unike energi, tilstedeværelse og lekne musikalitet. Musikken befinner seg i et bluesinspirert pop-rock-landskap.

Tora Dahle Aagård skrev historie høsten 2018 da hun som første kvinnelige gitarist fikk en sponsoravtale med den britiske gitarprodusenten Chapman Guitars. Bandet ble dannet i Flatanger i Trøndelag i 2011. Før det nye albumet har de utgitt to EP’er, hvorav flere av låtene spilles på radio. Da bandet ga ut sin andre EP «Change of Scenery» i 2016, toppet de albumlisten på iTunes og fikk gode kritikker. Låta «They Say» ble brukt i sesongpremieren av NRK-serien Unge Lovende i 2017. TORA vil garantert tiltrekke seg mange nysgjerrige musikkelskere og skape stor stemning på Teledølen på festivallørdagen.

Bandet består i dag av Tora Dahle Aagård (gitar og vokal), Isak Seltveit (bass), Guri Tranås (kor), Andreas Dahle Aagård (gitar) og Magnus Galguften (trommer). Mesteparten av låtene er skrevet av Tora selv, noen i samarbeid med Andreas Dahle Aagård.