The Northern Belle

The Northern Belle

DAG: LØRDAG 3. AUGUST 2019 SPILLESTED: Folk & Bluesstage TID: 16.00

THE NORTHERN BELLE INNTAR FOLK & BLUES STAGE

Det skyller en bølge av norsk kvalitetscountry- og americana over landet, og blant pionerene i denne nye bevegelsen finner vi The Northern Belle. 

Helt siden bandet spilte sin første konsert i 2013, og platedebuterte i 2015, har de vært sentrale i å lede an denne bølgen, og med nytt kritikerrost album er de mer aktuelle enn noen gang. «Blinding Blue Neon» har blant annet fått terningkast 6 i Aftenposten og skaffet bandet en velfortjent Spellemann-nominasjon.

Tromsø-jenta Stine Andreassen leder på forbilledlig vis an i The Northern Belle. For oss i Telemark er det stas å kunne si at Marie Tveiten fra Seljord er med i denne festen av et band på gitar og kor, og for bluesfolket er det ekstra hyggelig å registrere at Yngve Jordalen og Bjørnar Ekse Brandseth fra det Union Blues Cup-vinnende bandet Yngve & His Boogie Legs er sentrale medlemmer i The Northern Belle. Yngve & His Boogie Legs vant «bluescupen» på Notodden Blues Festival i 2011. Da de i kjølvannet av denne seieren reiste Norge på kryss og tvers som Union Blues Band 2012 skaffet de seg en horde med fans rundt om på norske bluesklubber og festivaler. Selv patriotiske amerikanere og litt stramme mellom-Europeere ble sjarmert i senk da de deltok på International Blues Challenge i Memphis og European Blues Challenge i Toulouse, Frankrike vinteren og våren 2013.

The Northern Belle har skapt et sjarmerende og egenartet musikalsk univers med utsøkt vokal, hardingfele og lapsteel-gitar. Bandet har beina plassert mellom sammenfallende sjangre som country, folk og pop, og har tydelig latt seg inspirere av helter som Townes Van Zandt, Emmylou Harris, Dolly Parton, The Jayhawks og First Aid Kit. 

Nå er det det nye albumet «Blinding Blue Neon» som gjelder. Plata har skaffet dem nominasjon til Spelleman 2019 og en endeløs rekke imponerende plateanmeldelser. Gjør dere klare til å bli trollbundet. En konsert med The Northern Belle Notodden Blues Festivals intime Folk & Blues Stage blir en sjelsettende opplevelse.