Rival Sons

Rival Sons

DAG: LØRDAG 3. AUGUST 2019 SPILLESTED: Hovigs Hangar TID: 00.15

RIVAL SONS

Gjetordene går fremdeles om Rival Sons sin legendariske konsert på Notodden Blues Festival i 2014. Bandet slo ned som en bombe og tok publikum med storm med sin energiske bluesinspirerte rock. Deres live-innspilte videoer fra Notoddens Juke Joint Studio har også vært kjempesuksess for bandet på YouTube.

Det er en glede at vi nå kan annonsere at Rival Sons kommer tilbake til Notodden. Deres popularitet har bare vokst siden sist, og vi har opplevd en endeløs strøm av henvendelse om å få de tilbake. De skal avslutte lørdag kveld i Hovigs Hangar. Vi legger ut enkeltbilletter i tillegg til festivalpass og dagspass til denne konserten. Billettene er lagt ut for salg på Ticketmaster.

Da Rival Sons begynte å skrive på sitt nye album, Feral Roots, flyttet vokalist Jay Buchanan og gitarist Scott Holiday inn i hytte rett utenfor det historiske Natchez Trace. Der, i den overgrodde villmarken i Sør-Tennessee-skogene, bor opprinnelsen til Rival Sons nye full-lengde album. Feral Roots er et ekko av sin opprinnelse i både lyd og ånd, både spennende utemmet og utrolig majestetisk.

"Jeg jobber med å forene dirt-road-DNA-et med vår voksende avhengighet av teknologi og overkommunikasjonen som følger med," sier Buchanan, hvis bandkammerater også inkluderer trommeslager Michael Miley og bassist Dave Beste. "Vi er omgitt av og er underordnet vårt eget skaperverk. Jeg så på den ubeskyttede naturen som ligger sovende under vår sivile koreografi, til det som skapte oss." Med sin nyanserte utforskning av både den ville og den kjærlige og sanne kjærlighetens kamp, ​​argumenterer Feral Roots til slutt for å skyve forbi det rene overlevelsesinstinktet og streve etter noe mer opphøyet - nemlig å vinne tilbake en sjanger i en utfordrende form. 

Bandet ble formet i Long Beach i 2008 og slapp debutalbumet Before the Fire i 2009. Med et internasjonalt gjennombrudd i 2011 med Pressure & Time og en like oppmerksomhetskrevende tredje plate i 2014, Great Western Valkyrie, har bandet statuert seg som et av 2010-tallets viktigste rockeband. Musikken deres omfavner langt utenfor den rene rockesjangeren, og det er lett å høre inspirasjon fra både blues, gospel og funk. "Rock'n'Roll er en nøkkelstein i vår kulturelle identitet, og du kan se, høre og føle det hvor enn du ser", sier gitarist Scott Holiday. Gjennom årene har bandet turnert med legender som The Rolling Stones, Guns'N'Roses, Black Sabbath og AC/DC - alle storheter i den moderne musikkhistorien. Med sitt mest uttrykksfulle album hitill, krysser Feral Roots alle mulige grenser og når ut til fans verden over. 

Vi gleder oss til dette helt spesielle gjensynet!