Little Steven and the Disciples of Soul

Little Steven and the Disciples of Soul

DAG: LØRDAG 3. AUGUST 2019 SPILLESTED: Hovigs Hangar TID: 22.00

Little Steven & The Desciples of Soul returnerer til Notodden

Notodden Blues Festival kan i dag annonsere at Rock & Roll Hall of Fame-musiker, låtskriver, produsent, skuespiller, frontmann, radio-vert og originalt medlem av Bruce Springsteens ikoniske E Street Band, Steven Van Zandt, returnerer til Notodden Blues Festival lørdag 3. august.
I bagasjen har Little Steven med seg et helt ferskt album og lover nok et eksplosivt show med sitt 14-manns Rock & Roll/Rhythm & Blues-band, Little Steven & The Disciples of Soul.

Little Steven & The Desciples of Soul slipper ny plate, «Summer of Sorcery», i begynnelsen av mai, for så å legge ut på en omfattende verdensturne over tre kontinenter. Etter releasekonsert på hjemmebane i Asbury Park, New Jersey 8. mai, går ferden videre gjennom USA, Australia, New Zealand og Europa. Den høyprofilerte turneen stopper innom Steven Van Zandts andre hjemby, Notodden, lørdag 3. august. 

«Det kokte da Little Steven og hans 14 disipler dro i gang med «Soulfire» foran en smekk full hangar», skrev Varden i en entusiastisk anmeldelse etter Little Stevens fantastiske konsert på Notodden Blues Festival i 2017… Avisa konkluderte så med at «Det var folkefest på Notodden som man ikke hadde sett maken til.» Det ligger an til ny fest på Notodden når Little Steven & The Disciples of Soul stiller på festivalens hovedscene sammen med Ulf Lundell, The Fabulous Thunderbirds, Rival Sons, ekstremt populære Larkin Poe, m.fl.  

Siden forrige Notoddenbesøk har Little Steven spilt og spilt og fintrimmet bandet ytterligere for hver turne. Kreativiteten har blomstret, og nå har Little Steven & The Disciples of Soul annonsert utgivelsen av sitt nye etterlengtede album, «Summer of Sorcery». 

«Summer of Sorcery» blir den legendariske rockerens første album med helt nytt materiale på to tiår. Denne enorme kreative raptusen startet med Little Stevens første besøk på Notodden Blues Festival i 2015.

Steven Van Zandt har uttalt: «Da jeg først kom hit i 2015, visste jeg ikke hva jeg kunne forvente. Men, dette er det vakreste stedet for en festival som jeg noensinne har sett. Notodden Bluesfestivalen er en av de store festivaler i verden»

Han lot seg inspirere av et skapende bluesmiljø som han lærte seg å elske. Steven Van Zandt søkte tilbake til Notodden i 2016 og sammen skapte han og miljøet i Bluesbyen Little Stevens Blues School.

Da Van Zandt returnerte i 2017 hadde han gjenforent sitt legendariske band, The Disciples of Soul, bestående av 14 håndplukkede musikere valgt fra øverste hylle i det amerikanske musikkmiljøet. Etter nok en gang å ha besøkt Little Stevens Blues School under festivaluken i 2018 og vært med å sette i gang Bluesstudiet ved Universitet på Notodden, kommer han nå tilbake til Notodden for 5. gang. Det er en toppinspirert Steven Van Zandt som kommer hjem til sitt publikum for å spille sine egne velkjente klassikere og låter fra sitt nye album «Summer of Sorcery».

Den fengende første singelen, «Superfly Terraplane», en drivende rocker med energiske gitarer og supereffektive blåseriff, er albumets første single. Den feststemte låten lover ekstremt godt for både det kommende albumet og for konserten i Hovigs Hangar på Notodden.

 

Om Steven Van Zandt

Siden starten av 1970-tallet har han satt tydelige spor som soloartist, låtskriver, skuespiller, produsent, programleder og ikke minst som medlem i Bruce Springsteens E Street Band. Han co-produserte Bruce Springsteen-klassikerne «The River» og «Born in the U.S.A.» Han har gitt ut fem soloalbum og ble innlemmet i Rock and Roll Hall of Fame i 2014.

I 2017 kom «Soulfire», hans første soloalbum på over 15 år, med nyinnspillinger av nøye utvalgte låter han har medvirket til og blitt inspirert av i løpet av sin lange og legendariske karriere. Sangene hans har blitt fremført av artister som Jackson Browne, Pearl Jam, Southside Johnny, Gary U.S. Bonds og Nancy Sinatra, og han er kjent for millioner av mennesker som profilert skuespiller fra de populære seriene «Sopranos» og «Lillyhammer».