Dumdum Boys

Dumdum Boys

DAG: FREDAG 2. AUGUST 2019 SPILLESTED: Hovigs Hangar TID: 23.30

Dumdum Boys til Notodden Blues Festival for aller første gang!

Det er få norske rockeband som kan sies å være en like stor suksess som Dumdum Boys. Dumdum Boys har siden oppstarten i 1979, da under navnet Wannskrækk, konsekvent gitt ut musikk fulle av bilder og historier som har sklidd rett inn i den norske folkesjela. Med den overraskende utgivelse av det ellevte Dumdum Boys-albumet i oktober i år, har bandet igjen situert seg som et våre viktigste band på norsk.

Dumdum Boys begynte som punkebandet Wannskrækk i 1979, og da vokalisten ble kastet ut fordi han hadde midtskill, hentet Kjartan Kristiansen og Persi Iveland inn kompisen Per Øyvind Houmb (”Prepple”) til vokalistjobben. Etter noen år som Wannskrækk, bytta bandet navn til Dumdum Boys, inspirert av en låt av Iggy Pop og David Bowie, samtidig byttet Prepple ut trønderdialekta med riksmål.

Suksessen kom allerede i 1988, med plata Blodig Alvor, Na Na Na Na Na, med låter som ”Lunch i det grønne”, ”En vill en”og ”Idyll”. Allerede året etter kommer albumet Splitter Pine,  og singelen med samme navn blir en landeplage og bandets største hit. I årene som fulgte, kom albumene og musikkprisene som perler på en snor.

På 2000-tallet ble det derimot lengre mellom utgivelsene, og bandet hadde lange pauser hvor det ble spekulert i om publikum hadde opplevd dette legendariske rockebandet for siste gang. Heldigvis var det ikke sånn, og bandet har i løpet av de siste årene reist over hele landet. Med albumet Armer og Bein, som første utgivelsen på seks år, har bandet igjen vist hva de er gode for. Dagens Næringsliv skriver om albumet at det er ”…mer enn nok. DumDum Boys kommer uansett ut av sitt ellevte albumeventyr med en gråglinsende verdighet i behold.”

Dumdum Boys besøker kun et knippe festivaler i 2019, og vi er så heldige at vi får være en av disse. Det er et etterlengtet besøk og gleder oss over å kunne ønske dem velkommen til Notodden Blues Festival 2019!