Como Mamas og Damer i Blues

Como Mamas og Damer i Blues

DAG: FREDAG 2. AUGUST 2019 SPILLESTED: Notodden Teater TID: 19.00

Damer i Blues i samarbeid med The Como Mamas fra Mississippi.

Det er duket for en unik blues og gospelkonsert på Notodden Blues Festival 2019 når gospel trioen THE COMO MAMAS fra Como, Mississippi kommer til Norge for første gang og skal delta i et konsertsamarbeid med de norske bluesfavorittene Rita Engedalen og Margit Bakken i DAMER I BLUES.

DAMER I BLUES og Notodden Blues Festival har jobbet sammen i over et år for å få dette på plass. Det er med stolthet fra begge parter at vi nå kan offentliggjøre at alt er nå på plass, og at det blir konsert med DAMER I BLUES og THE COMO MAMAS i Notodden Teater fredag 2. august.

Rita Engedalen oppdaget The Como Mamas da de begge spilte på festivalen South by Southwest i Austin, Texas i 2014. Engedalen er svært interessert i gospelmusikk fra Mississippi. Da hun så at The Como Mamas også skulle spille på festivalen, benyttet Rita anledningen til å gå på deres konsert. Gospeltrioen fra Mississippi gjorde et sterkt inntrykk. Opplevelsen ville ikke gi slipp, og sakte men sikkert vokste det fram tanker hos Engedalen om å prøve å få til et samarbeid og kanskje gjøre en konsert sammen.

Det tok ikke lang tid fra Rita introduserte gospeltrioen for musikerpartner Margit Bakken til ideen begynte å utvikle seg og bli konkret. Sammen bestemte de seg for å ta turen til Mississippi. Der møtte de The Como Mamas hjemme i den lille byen Como i nordre Mississippi.

Det ble et kreativt og personlig møte mellom Notoddenartistene og de tre sjelfulle og unike gospelsangerne Ester Mae Smith og søstrene Angela Taylor og Della Daniels. Deres personlige historier og tekster om deres kamp til frihet, satte spor! Bluespioneren Jessie Mae Hemphill viste seg å være en fellesnevner, og møtet utviklet seg til en spontan jamsession og gospeltoner med Hemphills velkjente låt «Lord Help the Poor And Needy».

The Como Mamas skal turnere i Europa i kjølvannet av utgivelsen av deres nye plate «Move Upstairs». Med en Europaturne på trappene åpnet det seg nye muligheter, og samtalene om en felles konsert kom i gang.

Det er svært gledelig for Notodden Blues Festival å kunne lansere denne konserten. Det blir et fyrverkeri av en konsert proppfull av ekte blues og gospel fra Mississippi med vekt på de store stemmene til Ester Mae Smith og søstrene Angela Taylor, Della Daniels, Rita Engedalen og Margit Bakken. Smith og søstrene Taylor har sunget gospel i kirkene i North Mississippi fra barnsben av. Gospel blir ikke mer ekte enn dette. Verden har åpnet seg for den unike gospeltrioen etter at de har hatt platesuksess på det velrennomerte plateselskapet Daptone. Daptone har stått ansvarlig for suksessene de senere årene til Sharon Jones & the Dap-Kings, Charles Bradley og The James Hunter Six.

Det er blir en stor opplevelse når våre egne Damer i Blues med sine faste musikere Morten Omlid og Eskil Aasland møter The Como Mamas og deres band fra Mississippi i Notodden Teater fredag 2. august på Notodden Blues Festival. Det blir full valuta for pengene i en konsert som holdes i tre avdelinger der Damer i Blues og The Como Mamas spiller hver sin avdeling før det hele avsluttes med en lengre finaleavdeling med kjente blues og gospellåter med alle på scenen. Dette blir stort! 

Det selges kun enkeltbilletter til denne konserten. Det vil si at pass har tilgang kun ved ledig kapasitet.