Byting

Byting

DAG: FREDAG 2. AUGUST 2019 SPILLESTED: Rootsville TID: 22.20

BYTING

Det er en fornøyelse å ønske folkrock/roots-bandet Byting velkommen tilbake til Notodden Blues Festival. Siden sist vi stiftet bekjentskap med dette populære Telemarksbandet, har de gitt ut plater med millioner av streams på Spotify, vært gjengangere på TV, tilbakelagt mil etter mil med turnering og bygd opp et stort og lojalt publikum over hele landet.

Debutalbumet «Byting» ble sluppet i 2015, og allerede året etter var gjengen klare med oppfølgeren «Livets galleri». Debutalbumet lå inne på VG-lista i to måneder, og det påfølgende albumet høstet terningkast 5 hos musikkanmelderne. NRK P1’s Finn Ulrik Berntsen omtalte albumet som «en skikkelig fin og gjennomført plate som fortjener et stort publikum».’ Bandet er i studio om dagen og jobber med sitt 3 studioalbum, og slapp i mars ut første singel fra albumet som kommer høsten 2019. 

Byting har opparbeidet seg en solid fanskare basert på selvskrevne låter som tar for seg livet på godt og vondt. Alt av låtmateriale er basert på ekte, selvopplevde eller gjenfortalte historier, og blir sunget på klingende bøheringdialekt. Bandet spiller musikk i en egen sjanger som kanskje minner aller mest om Folk-Rock eller Country-Rock. En konsert med Byting er «lyden av Telemark», alltid en fest og en stormende feiring av livet selv.

Byting består av: Thomas Hellekås (vokal/gitar) 
Svein Eivind "Teipen" Mo Haugan (gitar/kor)
Syver Fossen (tangenter/gitar/kor)
Magnus Westgaard (bass/kor)
Geir Ormøy (trommer/kor)