Åste Sem

Åste Sem

DAG: LØRDAG 3. AUGUST 2019 SPILLESTED: Notodden Kirke TID: 18.00

ÅSTE SEM med band og kor i Notodden kirke

Det er svært gledelig å kunne lansere at årets kirkekonsert blir med fantastiske Åste Sem lørdag 3. august.  Hun skal fremføre materiale fra sin kritikerroste plate «Songs and Spirituals» og andre nøye utvalgte personlige favorittlåter med fullt band og kor. Dette blir en stor oppsetning og en flott opplevelse.

Åste innehar en av landets aller beste stemmer. Hun har vokst opp med folkemusikken hjemme i Heddal i Telemark, parallelt med soul og gospel som også ligger hennes hjerte nær. Åste er først og fremst en tolker av musikk, men skriver også egne arrangementer og låter.

Hun har vært korist for en rekke artister, både på innspillinger og liveopptredener som Noora Noor, Silje Nergaard, Big Bang og Mira Craig. Deltatt i Beat for Beat flere ganger, 4 plass i Idol 2007, samt delfinalevinner i MGP 2011. Åste har vært med i diverse band, som Ladies First, Whitney Houston tributeband, W.E.F.U.N.K, Hip-hop tributeband og Sisters of Soul. Hun har også hatt utallige opptredener med bare pianist eller gitarist, som David Wallumrød, Torbjørn Kvamme, Ture Jansson.

Etter en studietur til New Orleans fant Åste et albumprosjekt hun ønsket å lage. Albumet består av sanger hun har skrevet selv og tradisjonelle spirituals. Denne kombinasjonen er åpenbar for Åste og kan sammenlignes med hvordan norske folkemusikere gjerne kombinerer nyskrevet materiale med tradisjonelle folketoner. Det er bare å glede seg til denne konserten i Notodden kirke. «Åstes soulstemme er så solid, perfeksjonert og strålende at gåsehuden sitter løst gjennom hele sangen» - Sigrid Hvidsten, Dagbladet

Til denne konserten, har Åste med seg gospelkoret Safari. Safari ble startet høsten 1997 av musikalsk leder og dirigent Eirik Kaasa, og er et elitekor med tolv medlemmer som tar mål av seg til å fremføre fortrinnsvis moderne, amerikansk gospel på et høyt nivå. Safari har opptrådt og turner med artister som Kirk Franklin, Myron Mutler, Isaac Carree og Myron Buttler. Safari ga ut sitt debutalbumet Thank You i 2009 og har også vært førstevalg som kor ved behov i Stjernekamp på NRK. Jørund Fluge Samuelsen, originalt medlem av det populære bandet Trang Fødsel og produsent for albumet «Songs and Spirituals» er med. 

Jørun Fluge Samuelsen, Bård Gunnar Moe og Olav Torgeir Kopsland spiller også med Åste på denne helt spesielle kirkekonserten.