Artist Talk med Magne Furuholmen

Artist Talk med Magne Furuholmen

DAG: LØRDAG 3. AUGUST 2019 SPILLESTED: Telemarksgalleriet TID: 16.30

Vi inviterer til kunstnersamtale mellom Magne Furuholmen og Lillian Reif, og musikk ved Lowell Levinger "Banana".

Arrangementet er i samarbeid med Notodden Blues Festival og vil holdes i Furuholmens utstilling IGNIS i Telemarksgalleriet.

Publikum med festivalpass har gratis inngang i Telemarksgalleriet og Verdensarvsenteret. I museet kan festivaldeltagerne bl.a. oppleve Magne Furuholmens kunst og få innblikk i industrihistorien som Bluesfestivalen springer ut av og som i dag er en del av UNESCO verdensarv.

Lørdag 3. august kl. 16.30 inviteres publikum til en kunstsamtale med Magne Furuholmen. Den legendariske Lowell Levinger "Banana" varmer opp publikum og setter den gode Blues-stemningen. Lowell Levinger er kjent som folkrocker og americana-pioner. Med artistnavnet Banana var han for 50 år siden med på å starte gruppa The Youngbloods, som holdt det gående et stykke inn på 1970-tallet. I en alder av 70 spiller og synger han bedre enn noen gang!  

Magne Furuholmen er aktør på en rekke kulturelle arenaer. Han debuterte som billedkunster i 1989, og har hatt utstillinger i bl.a Nasjonalgalleriet, Museet for samtidskunst, Neue Nationalgalerie i Berlin og Royal Academy i London etc.

IGNIS er Furuholmens første soloutstilling i Telemarksgalleriet. Furuholmen har tidligere deltatt i gruppeutstillingen «Blues in Art» sommeren 2017.

Lillian Reif er redaktør i magasinet KUNST og for magasinetkunst.no. Hun har studert kunst og litteratur ved Columbia University i New York og har lang fartstid som kulturjournalist, bokbader og redaktør.

Billett: Inkludert i museets inngangsbillett. Festivalpass gir gratis inngang.