Blues in Art utstilling

Telemarksgalleriet 24. mai – 13. sept 2017. Besøk den flott utstillingen «Blues in Art» på Telemarksgalleriet

ALLE MED FESTIVALPASS KOMMER GRATIS INN!

Telemarksgalleriet og Notodden Blues Festival presenterer en stor jubileumsutstilling knyttet til festivalens 30-års jubileum. Utstillingen viser verk av amerikanske og norske kunstnere og er årets sommerutstilling i Telemarksgalleriet. Utstillingen vil hedre Bluesen og fortelle hvordan Bluesmusikken vandret fra bomullsmarkene i Mississippi til den nedlagte jernverkstomta på Notodden.

Telemarksgalleriet var i mange år en av de viktigste scenene til Notodden Blues Festival og her spilte kjente artister som bla. B.B King, Ike Turner, Jackson Browne og Steve Winwood.

Kjente norske kunstnere som Ørnulf Opdahl, Kjell Nupen, Magne Furuholmen, Sidsel Colbiørnsen, Arne Nøst, Christoffer Nielsen og Nico Widerberg stiller ut for hedre Bluesen. Årets festivalkunstner Tor-Arne Moen stiller ut bildene som skal bli årets festival-motiv. Også musikere som uttrykker seg gjennom bilder er invitert til å delta i utstillingen. Musikere som Petter Baarli , May-Irene Aasen og Guttorm Nordø. Utstillingen vil også vise verk av internasjonale stjerner som Miles Davis, Bob Dylan og Joni Mitchell.

Vi samarbeider med Notoddens søsterby vennskapsby Clarksdale i Mississippi og kunstner Jason Bouldin, sønn av kunstneren Marshall Bouldin, deltar i utstillingen. Fotograf Panny Mayfield vil vise bilder med stemninger fra Juke Joints i Blusens vugge. Vi vil også vise Folk Art-arbeider av musikerne James «Super Chikan» Johhnson , Cristen Craven Barnard og Stan Street.
 
Menneskerettigheter og kulturens brobyggende egenskaper uttrykt gjennom visuell kunst vil være sentral tematikk i utstillingen. Fotografier av den kjente afro-amerikanske fotografen Ernest Withers stilles ut for første gang i Norge. Withers fulgte og fotograferte Martin Luther King og den amerikanske borgerrettighetsbevegelsen i over 12 år.
 
Med utgangspunkt i musikk og billedkunst ønsker vi å sette fokus på viktige verdier i samfunnet, som vi mener bidrar til toleranse og forståelse for andre kulturer.

Les mer på www.telemarksgalleriet.no

BLUES BRUNCH på Telemarksgalleriet med James ”Super Chikan” Johnson
Fredag 4.8 og lørdag 5.8 kl. 12.00

Foto: Ernest Withers images i Blues in Art