Attraksjoner i regionen

Både i og rundt Notodden er det mange spennende severdigheter og opplevelser som du kan få med deg dersom du utvider ditt opphold i vårt distrikt når du besøker Notodden Blues Festival. 

Notodden og Rjukan er nå på UNESCO sin verdensarvliste med sin unike industri- og bygningshistorie. Vi anbefaler å se deg rundt i verdensarven for en egenartet og spennende opplevelse. Heddal stavkirke er Norges største og vel verdt et besøk. Den ligger kun få kilometer utenfor Notodden sentrum. Midt i verdensarven ligger det flotte Telemarksgalleriet og industrimuseet Lysbuen. Galleriet som ligger en kort og idyllisk spasertur fra festivalområdet har alltid førsteklasses utstillinger å by på. 


Helt til topps på spektakulære Gaustatoppen kan du enten gå eller ta heis. På Rjukan kan du få unike opplevelser som Industriarbeidermuseet på Vemork og Krossobanen. På vegen til Rjukan kan du stoppe på Mæl for å oppleve de historisk viktige innlandsferjene Ammonia og Storegut. Du finner også fruktbygda Gvarv en kort kjøretur fra Notodden. På Kongsberg finner du bl.a. Norsk Bergverksmuseum og i Bø kan du la barna boltre seg i aktiviteter i Bø Sommarland. Du finner flere opplysninger om alle opplevelsene i regionen nedenfor.

Heddal Stavkyrkje er Norges største stavkirke. Den er et 800 år gammelt mesterverk og et praktfullt skue. Les mer om stavkirken på deres nettside.  I Heddal finner du også et bygdetun som består av en samling verneverdige bygninger og inventar helt fra middelalderen og opp til 1930.

        Heddal Bygdetun


Telemarksgalleriet og Lysbuen Industrimuseum ligger midt i Verdensarven og kun en kort spasertur fra sentrum

         

Telemarksgalleriet viser utstillinger med nasjonal og internasjonal kunst. Lysbuen Industrimuseum omhandler tidenes viktigste norske oppfinnelse; lysbueovnen og produktet kunstgjødsel. Les mer her.

En liten time fra Notodden ligger det sagnomsuste turistbyen Rjukan. Her har man spektakulære fjell som Gaustatoppen og museer som forteller om den spennende historien om tungtvannet blant annet. 

        

Gaustatoppen (1883 m.o.h.) rager majestetisk over Rjukan, og er av mange omtalt som Norges vakreste fjell. Du kan spasere opp eller ta heisen inne i fjellet

På Norsk Industriarbeidermuseum på Vemork får du et nært møte med norsk industri og krigshistorie. Den mest kjente utstillingen er nok “Helter i Telemark” som omhandler tungtvannssabotasjen. 

Krossobanen er en taubane som på 5 minutter frakter deg fra Rjukan og opp til foten av Hardangervidda. Du kan ta med både sykkel og ski i Krossobanen, og benytte deg av alle naturopplevelsene Hardangervidda gir.

På VisitRjukan sine nettsider kan du lese mer om Rjukan.

En halvtimes biltur fra Notodden ligger Kongsberg. Her finnes blant annet Norsk Bergverksmuseum og Sølvgruvene. Norsk Bergverksmuseum er et kultur- og naturhistorisk museum som forvalter det nasjonale kulturminnet Kongsberg Sølvverk og museet Norges Banks myntverkssamling, Kongsbergs industrihistoriske samling og Kongsberg skihistoriske samling. 


         

Les mer om Norsk Bergverskmuseum og Sølvgruvene sitt tilbud på deres nettside


Den lille idylliske fruktbygda GVARV er også verdt et besøk, les mer om hva Gvarv har å by på her. 

Bø Sommarland har Skandinavias største vannpark. Vannvittig moro både for store og små.


         

Les mer om andre plasser i Telemark som er interessante å få med seg på Visittelemark sin nettside.

ANDRE FESTIVALER 

Er du sulten på flere festivalopplevelser i tillegg til Notodden Blues Festival? Da er det flere andre profilsterke festivaler i vår region som vi kan anbefale deg å sjekke ut:

Kongsberg Jazzfestival


Telemarkfestivalen

Viser ved kanalen