Bjørn Eidsvåg - Solidaritets-konsert: «Somliga går med trasiga skor»

DAG: SØNDAG 6. AUGUST 2017 SPILLESTED: Hovigs Hangar TID: 12:00

Festivalen byr på gratiskonsert med den populære norske artisten Bjørn Eidsvåg søndag 6. august!

«Bjørn Eidsvåg er en av de mest folkekjære artistene vi har. Han har bred appell og er populære blant publikum i alle aldre. Etter å ha jubilert i tre dager og kvelder med blues av ypperste nasjonal og internasjonal klasse ønsker vi å vise vår takknemlighet til befolkningen i Notodden og omegn med en kvalitetskonsert som kan appellere til alle. Eidsvåg har sanger som står veldig mange svært nær og som blir brukt i mange ulike sammenhenger. Jeg er sikker på at dette vil falle i smak,» sier festivalsjef Jostein Forsberg.

SOLIDARITETSKONSERT SØNDAG

«Somliga går med trasiga skor» er tittelen på et samarbeidsprosjekt mellom Notodden Blues Festival og store deler av norsk fagbevegelse tilknyttet LO. Som en storstilt avslutning på hele festivalen arrangeres konserten «Somliga går i trasiga skor». Dette er blitt en profilkonsert som trekker til seg publikum i størrelsen 2-4000. Konserten er gratis og av artister som har opptrådt her kan nevnes Michael Wiehe, Anne Grete Preuss, Odd Nordstoga, Notodden Blues Band, Valkyrien Allstars, Norsk Utflukt, Kåre Virud med Jan Erik Vold, Knut Reiersrud, Damer I Blues, Steinar Albrigtsen, m.fl.

Prosjektet startet i det små i 2011 med en gratiskonsert på festivalens siste dag. Siden den gang har prosjektet vokst og samarbeidet har ført til at det hver eneste dag under festivalen arrangeres gratiskonserter som er åpne for alle. 


SOLIDARITETSARBIED I PRAKTIS
I forbindelse med konsertene og LO sin stand under festivalen blir det samlet inn penger til inntekt til Norsk Folkehjelp sitt hjelpearbeid både nasjonalt og internasjonalt. Samarbeidet mellom Notodden Blues Festival og norsk fagbevegelse tilknyttet LO er solidaritetsarbeid i praksis og betyr mye for mange. Samarbeidet har vokst fra 24 til imponerende 64 deltakende organisasjoner under LO-paraplyen som bidrar til dette viktige spleiselaget. Dette samarbeidet har utviklet seg fra å være en gratis solidaritetskonsert på avslutningsdagen, til å bli 4 dager med gratis konserter i solidaritetens tjeneste. Konserter er åpne for alle, og er blitt veldig populære innslag under NBF. Samarbeidet har også utviklet seg til at LO-medlemmer kan få rabatterte billetter til festivalen gjennom LO Favør. 

For Notodden Blues Festival representerer LO og Norsk Folkehjelp folkelige verdier, solidaritet og et grasrotengasjement som gir arrangementet en ekstra dimensjon.