BOB MARGOLIN ALL STAR CHICAGO BLUES featuring Charlie Musselwhite

DAG: FREDAG 4. AUGUST 2017 SPILLESTED: Bok- og blueshuset TID: 22:15
DAG: LØRDAG 5. AUGUST 2017 SPILLESTED: Hovigs Hangar TID: 18:30

(with Charlie Musselwhite, Bob Margolin, Bob Stroger, Billy Flynn & Kenny «Beady Eyes» Smith)

Dette er Chicago-blues! Så original og ekte som det går an å få det i dag. Musselwhite & Margolin All Star Chicago Showcase er et spesialbestilt prosjekt av Notodden Blues Festival i forbindelse med jubileumsfestivalen i 2017.

«Det er fantastisk at alle disse profilerte musikerne har takket ja til og tre ut av sine faste band for å gjøre noe helt spesielt for oss. Det er godt å ha lang fartstid og stort nettverk. Det må til for å få til prosjekter som dette, og det kommer vårt publikum til gode. De vet at de kan forvente de unike tingene på Notodden,» sier festivalsjef Jostein Forsberg. 

Charlie Musselwhite lærte sin blues ved å frekventere bluesklubbene på sørsiden og vestsiden i Chicago. Sammen med Paul Butterfield og Mike Bloomfield søkte han opp Muddy Waters, Howlin’ Wolf og de andre bluespionerene på klubber i byens svarte bydeler. Alle tre tok til seg alt de kunne av lærdom og bragte siden bluesmusikken ut til et stort kommersielt publikum gjennom sine storselgende plateinnspillinger og turneer. Musselwhite er en stilskaper og en blues-ambassadør, samtidig er han den mest anerkjente og prisbelønte munnspilleren innen bluesmusikken i dag. Han er kort og godt munnspillernes B.B. King! 

Bob Margolin var gjennom en årrekke gitarist i Muddy Waters Blues Band. Mange vil i det siste ha sett han som gitarist med Muddy Waters i The Last Waltz, The Band-filmen som feirer sitt 40-årsjubileum i disse dager. Margolin deltok også på de fire suksessfulle Muddy-platene på Blue Sky som ble produsert av Johnny Winter. Han Var også med på Johnny Winter sin innspilling Nothing But The Blues. Tre av disse platene fikk Grammy. Bob Margolin har akkurat gitt ut nytt soloalbum «My Road».

Bob Margolin er ofte blitt trukket inn i prosjekter der Notodden Blues Festival har fokusert på legender innen Chicago-blues. Første gang han kom til Notodden var i 1991 da han var gitarist med Jimmy Rogers. Siden har han spilt på Notodden med artister som Pinetop Perkins, Billy Boy Arnold, Mud Morganfield, m.fl.  

Billy Flynn er en mester i Chicago-blues gitar. Hans evner er finslipt gjennom årevis med turnering og spilling på klubber i Chicago med alle fra Jimmy Dawkins, Sunnyland Slim, Mississippi Heat, Kim Wilson, Otis Rush og med Muddy Waters sine musikere da de startet Legendary Blues Band etter Muddys død. Flynn er i dag en av den tradisjonelle bluesens aller fremste gitarister.

Bob Stroger er nå en av bluesens eldste hedersmenn. Som bassist er han et unikum, og i en alder av 86 år viser han ingen iver etter å trappe ned på turnering og plateinnspillinger. Strogers lange karriere innbefatter turnering og plateinnspilling med alt fra Otis Rush, Snooky Pryor, Jimmy Rogers, Eddie Taylor, Louisiana Red, m.fl. Han har vært på Notodden flere ganger, bl.a. med Mississippi Heat, Snooky Pryor og Jelly Roll Kings. 

Nå når Willie «Big Eyes» Smith er borte, så er det sønnen Kenny «Beady Eyes» Smith som har overtatt tronen som den beste blues-trommeslageren i Chicago. Pappa Willie spilte trommer for Muddy Waters, og Muddy og hans musikere gikk ut og inn av huset hele tiden da Kenny var ung. Han ble født til å bli Chicagos mest ettertraktede trommis! Kenny spilte trommer på det Grammy-vinnende albumet «Joined at the Hip» av Pinetop Perkins og Willie «Big Eyes» Smith. Kenny er representant for den nye generasjonen som tar Chicago-bluesen inn i den nye tiden.

Vi håper at vårt trofaste publikum vil sette pris på denne vel gjennomtenkte oppsetningen som vi gjør til ære for nettopp dem.