Joss Stone

DAG: LØRDAG 5. AUGUST 2017 SPILLESTED: Hovigs Hangar TID: 16:45

Britisk Soul og Rhythm & Blues-pioner med stemme på størrelse med himmelen.

Før Amy Winehouse, Duffy og Adele var det Joss Stone. Den britiske soulsangeren og låtskriveren Joss Stone ble en pioner da hun bare 15 år gammel skrev platekontrakt med EMI, og da hun kun 16 år gammel platedebuterte med det multi-platinumselgende albumet The Soul Sessions senhøstes i 2003. Stone skjøt som en lysende komet over musikkhimmelen og fikk en hærskare av unge jenter verden over til å fatte interesse for organisk innspilt musikk og klassisk soul. «The Soul Sessions» nådde topp 5 på de britiske albumlistene, i USA gikk den inn på Topp 40 og singlen «Fell In Love With A Boy», lett omskriving av White Stripes-låta «Fell In Love With A Girl», skaffet henne en Topp 20-plassering på den britiske singlelisten. 

Dette var mye suksess på rekordtid for en 16-åring, men var likevel kun starten på en enorm karriere. Bare året etter kom albumet «Mind, Body & Soul». Nå var det egenskrevet materiale det dreiet som om og suksessen forsterket seg. Albumet gikk rett inn på førsteplass, og Joss Stone ble med det den yngste jenta til da som noensinne hadde toppet albumlistene i Storbritannia. Singlen «You Had Me» skaffet Stone hennes første Top 10 plassering.  

Tredjealbumet, «Introducing Joss Stone», ble Stones første topp fem album i USA og ble den til da nest høyeste debut for en britisk kvinnelig soloartist på Billboard 200. Siden da har den Grammy og Brit Award-vinnende artisten solgt 14 millioner album. Joss Stone sin enorme sangstemme og kreative låtskriving har gjort henne til en av de mest vellykkede britiske soulartistene gjennom tidene, og hennes verdensomspennende suksess asfalterte veien for en ny bølge av kvinnelige soul-artister fra Storbritannia med Amy Winehouse i spissen.

Joss Stone sitt sjeldne talent har blitt lagt merke til og ført til samarbeid på plate og konsert med høyprofilerte veteraner som Jeff Beck, Mick Jagger, James Brown, Stevie Wonder, Ringo Starr og Buddy Guy. 

Joss Stone sin opptreden lørdag 5. august blir hennes lenge etterlengtede debut på Notodden Blues Festival. Hun blir dermed med på å lage en gigantisk jubileumslørdag på Notodden når hun nå skal spille i Hovigs Hangar samme dag som Buddy Guy og Little Steven & the Disciples of Soul.