BLACK STAR RIDERS

DAG: FREDAG 4. AUGUST 2017 SPILLESTED: Hovigs Hangar TID: 00:15

Feststemt tung rock bygd på dype irske tradisjoner.

Publikum på Notodden har alltid likt en dose rock, og sagaen går fremdeles om Black Country Communion og Rival Sons sine opptredener på Notodden Blues Festival. Nå skal de få mere å snakke om etter at det irsk/amerikanske bandet Black Star Riders har avsluttet fredagskvelden på Notodden. Black Star Riders ble startet av medlemmer av den siste utgaven av Thin Lizzy. De bærer arven til den irsk/keltisk-inspirerte rocken med tungt komp, doble gitarer i hyppig harmonisk samspill og kraftfull vokal med ekstatiske melodilinjer videre etter Phil Lynotts alt for tidlige bortgang. Her er det bare å forberede seg på stor feststemning. 

Etter tre album står Black Star Riders fram med tydelig identitet, tyngde og sterke originallåter. De viser med albumet Heavy Fire som kom i februar at de er et av de mest aktuelle bandene innen Classic Rock akkurat nå. Lovordene hagler velfortjent over «Heavy Fire», og musikkpressens omtale av bandets energifylte konserter er overveldende. Black Star Riders ledes trygt av gitarist Scott Gorham som var med på alle de mest kjente Thin Lizzy-platene inkludert klassikere som Jailbreak, Live and Dangerous, Black Rose og suksessfulle singler som Whiskey In The Jar og The Boys Are Back In Town. Vokalist Ricky Warwick er en tydelig frontfigur som med en naturlig selvsikkerhet dominerer scenen og fremstår som bandets selvfølgelige midtpunkt . Med sitt sterke originalmateriale av irskinspirert rock, pluss kanskje en og annen Thin Lizzy-klassiker, kommer Black Star Riders til å løfte taket på Hovigs Hangar. Gjør klar for en ny «snakkis-konsert» på  Notodden!

Foruten Thin Lizzy-veteranen Scott Gorham (gitarr) består Black Star Riders av sanger og gitarist Ricky Warwick (ex-Almighty), gitarist Damon Johnson (ex-Alice Cooper), trommeslager Jimmy DeGrasso (ex-Suicidal Tendencies, Megadeth) og basisten Robbie Crane (ex-Vince Neil, Ratt).