Bill Abel, Daniel Eriksen & Stig Sjöström

DAG: FREDAG 4. AUGUST 2017 SPILLESTED: Folk & Bluesstage TID: 18:00
DAG: LØRDAG 5. AUGUST 2017 SPILLESTED: Barrikaden Blueskro TID: 17:00

En het julinatt i 2011, stikker tilfeldigvis bluesmannen fra Belzoni, Mississippi: Bill Abel, innom Juke Joint Chapel i Clarksdale, for å ta en sen øl. På scenen står Daniel Eriksen, Vidar Busk og Stig Sjøstrøm. Denne kvelden blir starten på et årelangt, musikalsk forhold mellom de norske gutta og den "hardcore" bluesmannen. 

Vennskapet har ført til mange konserter både i Mississippi og i Norge, samt mange opptak i ulike studio (Daniel og Stig er bl.a med på Abel's siste plate), I tillegg er det også planer om et live album tapet under Mississippi Music Festival i fjor, hvor Daniel backet Bill Abel sammen med trommeslager Willie Archer. 

Bill Abel har gått gradene og spilt bak folk som Paul Wine Jones, T-Model Ford, Big George Brock, Cadillac John Nolden, Sam Carr og mange andre eldre bluesmenn. Han har utviklet en heftig, hypnotisk og elektrisk spillestil, som sammen med den rå vokalen, fikk musikkjournalist Jan Rustad til å omtale det som "primalbrølet fra deltaet". 

I tradisjonell "Hill Country" tradisjon er det trommer og gitarer som gjelder. 
Bill Abel sier selv, at ikke mange har det som kreves for å spille skikkelig "country blues". Man må ha lyttet mye til de gamle mesterne, samt være svært intuitiv da musikken ikke følger vanlige musikalske "lover og regler". Daniel og Stig har knekt koden, sier han. 

For mange er bluesartisten Bill Abel Mississippis best bevarte hemmelighet. For andre, som har dratt på bluestur til Mississippi de seneste årene, så er Bill Abel en stor favoritt. Der har de opplevd denne unike Mississippi-artisten både alene og i samspill med vårt eget urblues-bluesikon Daniel Eriksen. Deres unike samspill og vennskap har blitt en snakkis i det norske bluesmiljøet. Nå henter vi Bill Abel over til Notodden slik at vårt publikum også kan oppleve dette musikalske samarbeidet som flere og flere snakker om. 

Bill Abel spiller autentisk Hill Country- og Deltablues med akustiske og elektriske gitarer samt selvlagde sigarboks-gitarer. Dette er blues av det opprinnelige rå og dype slaget som vi bare får høre alt for sjelden.